Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2009 19:15 - 20 способа да си направите по-обемна прическа
Автор: htistina90 Категория: Хоби   
Прочетен: 4500 Коментари: 1 Гласове:
6



20 способа да си направите по-обемна прическа  Е-мейл

image1. Специални средства
Продуктите, в състава на които влизат кератин, керамиди, пангенол (например, пяна за коса, тоник, емулсия и др.) са незаменима помощ за тънка и слаба коса. Тези продукти обгръщат всеки косъм с много тънък допълнителен слой - и прическата изглежда по-обемна.

2. Сменете направлението на косата си
Ако косата ви продължително време е обърната в една посока, тя свиква с нея и ляга плоско в това място на главата. Обърнете косата си в друга посока, и тя отново ще изглежда обемна.

3. Шампоан-пилинг
Когато веднъж в седмицата се прави специален пилинг на косата, тънката коса ще стане лека и бухнала. едновременно с това косата се почиства от остатъците на стилизиращите препарати.

4. Леко подсушете
Пяната за коса не се нанася върху мокра коса - това намалява ефекта и два пъти. Първо леко подсушете косата със сешоар, като насочвате струята в различни посоки. Поставете пяната за обем. След това изсушете косата си напълно.

5. Колкото по-рядко, толкова по-добре
Старайте се колкото може по-рядко да използвате продукти, създадени на принципа "две в едно". Частици от веществата от които са създадени след дълготрайна употреба започват да остават по косата. и от това косата става по-тежка.  

6 Лек спрей
Восъкът за коса, гелът или балсамът не са подходящи за тънки коси, тъй като се получава обратен ефект. Косата става тежка, губи формата си. По време на изсушаването със сешоар използвайте лек спрей за обем.

7.Отдолу нагоре
Ако косата ви е със средна дължина или дълга, няма смисъл да нанасяте спрея отгоре. Наклонете леко главата си и напръскайте от долу-нагоре. Така обемът ще се задържи за по-дълго време.

8. Ежедневно миене
Рядката коса бързо се омазнява, затова трябва да се мие ежедневно. Върху тънката и рядка коса омазняването и прахта започва да личи още на следващия ден. Шампоанът за обем ще върне енергията и обема на тънката, слаба коса.

9. Не натоварвайте косата си
Не използвайте много сложни по състав продукти за коса. Специалните ултралеки средства за обем ще подсилят косата ви, без да я натоварват излишно.

10. Светли кичури
При това боядисване повърхността на косата изглежда по-малко гладка, и се създава ефект на обем.

11. Обновление
През деня косата може да се навлажни с пулверизатор. Нанесете малко пяна за коса или лек крем за оформяне и оставете косата да изсъхне самостоятелно.

12. Завързваме косата на опашка
Дългата коса през нощта може да се завърже на опашка, разположете я, колкото се може по-високо. На следващия ден ще имате великолепна бухнала коса.

13. С помощта на дифузер
Топлият въздух, излизащ от множеството малки дупчици на дифузера, изсушава и повдига косата още от корените и.

14. Леко охлаждане
След изсушаването на косата със сешоар, оставете я да изстине преди да започнете оформянето и. Така косата ще остане бухнала и прическата няма да загуби формата си.


15 Ролки
Косата до раменете, а и по-дългата подсушете със сешоар  така, че да е почти суха. Навийте я на едри ролки, разположени на разстояние една от друга. Изсушете.

16. Опора
Скъсените опорни коси позволяват на лишените еластичност коси, подстригани до брадичката да изглеждат по-бухнали.

17. Щипки за коса
Нанесете средство за оформяне на косата, защипете отделни кичури с щипки за коса и изсушете със сешоар. Изчакайте косата да изстине и оформете прическата с пръсти.

18. Изсушаване
Изсушете косата, като държите сешоара над главата си, след това оформете отделни кичури навътре и навън с четка. Накрая фиксирайте прическата с лак за коса.

19 Отгоре надолу
След измиване на косата я подсушете с кърпа. Напръскайте корените със спрей за обем, като държите сешоара над главата и оформяте косата с пръсти.

20. Обем в корените
За да стане косата по обемна от корените, нанесете в основата крем-фиксатор, при изсушаването със сешоар захванете кичурите от корените, и като я опънете нагоре насочете сешоара към нея. Оставете я да изстине.




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. galinabg - Много полезно и интересно :)
08.08.2009 20:52
Благодаря!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: htistina90
Категория: Хоби
Прочетен: 165460
Постинги: 20
Коментари: 71
Гласове: 1878
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031